TOOLKIT CORONA

INFORMATIE VOOR BURGERS

Laatste Nieuws

Nu ook mogelijk om online afspraak coronatest te maken

vanaf 12 augustus online kan een testafspraak gemaakt worden via Rijksoverheid.nl/coronatest. Om een afspraak te maken heeft u uw DigiD nodig.

Corona dashboard

U vindt hier cijfers over het aantal positief geteste mensen en het aantal mensen dat is opgenomen in een ziekenhuis. Ook zijn er cijfers over hoe het nu gaat in de verpleeghuizen. Samen laten de cijfers zien hoe het staat met de verspreiding van het coronavirus in Nederland.

Vanaf 1 juni testen mogelijk voor iedereen met milde klachten

Vanaf 1 juni 08.00 uur kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, bellen naar het nummer 0800-1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur. Voor het afnemen van de testen hebben GGD’en ruim 80 teststraten door het hele land ingericht.

HUIsartsenpost

Vanaf dinsdag 2 juni zal alle ANW-zorg, zowel de reguliere als de virus-gerelateerde zorg, geleverd worden vanuit de hoofdlocatie aan de Karel Lotsyweg. De co-locatie aan de Blaauwweg wordt dan opgeheven. De DagHAP voor de corona verdachte patienten overdag van maandag t/m vrijdag is per 29 mei gesloten.

Informatie van de huisarts

Medische informatie

Thuisarts.nl

Patiënten voorlichting omtrent Corona

RIVM vragen en antwoorden

informatie over veel gestelde vragen

Moet ik naar de dokter?

Patienten voorlichting corona en zelftest

GGD GHOR

informatie over veel gestelde vragen

Pharos Stichting ABC

In Nederland zijn 2,5 miljoen volwassenen laaggeletterd. Ook heeft 1 op de 3 mensen beperkte gezondheidsvaardigheden.Uitleg over coronavirus in makkelijke taal en vertalingen van de informatiekaart omtrent corona.

Corona Steffie

Ik ben Steffie en ik leg moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Het coronavirus. Ik vertel je wat je wel en wat je niet moet doen. Zo kan jij ervoor zorgen dat jij en anderen niet ziek worden.

Keuze hulp

Thuisarts.nl

Deze keuzehulp helpt u met het nadenken over wensen voor zorg en behandeling, en het bespreken en vastleggen daarvan. U kunt hiermee beginnen als u nog gezond bent, maar ook wanneer u ouder wordt, of ziek wordt.

Geestelijke hulpverlening

Centrum voor levensvragen Drechtsteden

Contact opnemen kan telefonisch via: 078-2032345. Als u belt, krijgt u de coördinator of een telefoniste aan de telefoon. U kunt ook op centrum-levensvragen.nl

Luisterlijn

De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een vertrouwelijk gesprek. Behoefte aan een luisterend oor? Bel naar 0900-0767 of chat

Het rode kruis

informatie hulplijn 070-4455888

Corona – Hoe hou je het hoofd koel ?

Hier zijn 8 tips om de rust te bewaren en 3 tips om goed voor elkaar te zorgen, opgesteld door Jos Somsen, praktijkondersteuner GGZ in een huisartsenpraktijk

Voor kinderen

NOS jeugdjournaal

Stellingen vragen , wie is er jarig en alle uitzendingen

Praktijk in kleur

Werkboek voor kinderen, Corona omgaan met het Coronavirus

Nieuws regio Drechtsteden

Albert Schweitzer Ziekenhuis

link naar actuele nieuwsberichten ASZ veelgestelde vragen

HUISARTSENPOST DRECHTSTEDEN

link naar actuele informatie van de huisartsenpost

GGD ZHZ

link naar nieuwsberichten GGD ZHZ

Maasstad

link naar het Maasstad ziekenhuis

Rivas Beatrix ziekenhuis

link naar het Beatrix Ziekenhuis

Uw woonplaats

alblasserdam

Alblasserdam

link naar informatie over uw huisartsenpraktijk, apotheek en thuiszorg